Team

Het veel gebruikte begrip “team” betekent in het Engels onder andere “familie”. En dat is voor ons de spijker op de kop. Wij zijn er dankbaar voor, dat wij sinds de oprichting in het jaar 1986 steeds gestreefd hebben naar het arbeidsklimaat van een familie en dat wij probeerden, de daaruit ontstane effecten elke dag opnieuw te kunnen beleven. De intussen meer dan 70 vrouwelijke en mannelijke collega’s realiseren de meest verschillende prestaties en brengen hun sterkte en ideeën in om onze klanten met de best mogelijke service tevreden te kunnen stellen.

En wij verwachten gewoon goede prestaties van elke persoon, omdat ieder bij ons zijn persoonlijkheid kan en mag realiseren. Wij bouwen op de uniciteit van mensen, die met hun speciale vaardigheden en veelzijdige karaktereigenschappen hun stempel drukken op onze werkomgeving.

Team_Team

Wat ben je met de leukste ideeën wanneer er niemand is die ze in nieuwe producten kan omzetten? Niets. Daarom is het belangrijk dat we over onze eigen marketing- en grafische afdeling als creatieve en dynamische eenheid beschikken. Hier worden twee keer per jaar innovaties voor onze verschillende productgroepen ontwikkeld, en zo worden ieder jaar tot 2.000 nieuwe ideeën leven ingeblazen.

Nieuwe producten ontstaan daarbij in samenwerking met de verkoop en het management – eerst is er het idee, dat dan wordt getest en uiteindelijk wordt klaargestoomd voor productie. Bij al onze creatieve activiteiten observeren we de markt tot in het detail, om het product zo doelgericht mogelijk te gaan ontwikkelen. De ondersteuning van de verkoop met hoogwaardige, emotionele en individuele verkoopdocumenten, zoals bijvoorbeeld onze talrijke brochures, is uiteraard slechts een van de vele taken van onze ‘creatieve eenheid’.

Bovendien zorgt deze afdeling van onze onderneming ervoor dat onze klanten via zo veel mogelijk communicatiekanalen de meest recente informatie ontvangen. Dit omvat o.a. PR-rapporten en reclamecampagnes in geselecteerde vakmagazines, direct mailing-acties over seizoensaanbiedingen alsook onze gevarieerde webshop.

Team_logistik

Wat ben je met de leukste producten wanneer ze in het magazijn blijven liggen en niet tot bij de klant worden gebracht? Niets.

Daarom is onze logistieke afdeling zo belangrijk. Voor, tijdens en na iedere bestelling zijn onze logistieke experts bij alle fasen van het proces betrokken: van de ontvangst van de goederen tot het transport naar de juiste opslagplaats, van het klaarmaken van een bestelling tot de verzending ervan, van de douaneprocedures tot eventuele retourneringen.

Intussen gebeurt er al heel wat met technische ondersteuning – zoals bijvoorbeeld de verwerking van de retourzendingen – waarbij de teruggestuurde producten na controle en hoeveelheidsregistratie door de retourmachine terug worden vergoed aan de klant. Maar machines en computers kunnen enkel goed werken als ze ook professioneel bediend worden. En dat is net wat onze logistieke specialisten doen.

Wat ben je met de leukste producten wanneer ze in het magazijn blijven liggen omdat de klanten geen bestellingen plaatsen? Niets. Daarom speelt ook de buitendienst een bijzondere rol voor onze ‘Hartung-familie’.

Onze collega’s zijn even belangrijk als ze internationaal zijn. Intussen heeft onze buitendienst directe contacten met klanten in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, België en Groot-Brittannië. Zij worden ondersteund door onze verkoopmanagers en een key account manager. In bepaalde landen, zoals Frankrijk en Zweden, werken we bovendien samen met groothandelsfirma’s.

‘Buitendienst’ is ook meteen het beste woord om de werkplek van onze collega’s te omschrijven – buiten bij de klant. Dankzij hen is Hartung in de hierboven vermelde landen steeds ook persoonlijk ter plaatste vertegenwoordigd.

Team_Verkaufsaussendienst

Team_Innendienst

Wat ben je met de leukste opdrachten en bestellingen wanneer de logistiek er niet van op de hoogte is en de buitendienst geen antwoord krijgt op de vragen die worden gesteld? Niets.

Zonder onze bedreven en geëngageerde binnendienst zou ons team een cruciaal deel moeten missen. De binnendienst in ons hoofdkantoor in Neumünster is het raakvlak tussen de buitendienst, de logistieke afdeling die zich in hetzelfde gebouw bevindt en onze professionele klanten.

Er is nauwelijks een vraag die tot nog toe nog niet aan de binnendienst werd gesteld. Iedere kwestie, hoe klein ook, wordt steeds op een competente en behulpzame manier afgehandeld.

Wat ben je met de leukste ideeën wanneer er niemand is die de touwtjes in handen heeft? Niets.

Daarvoor en voor de goede ‘familiale verbondenheid’ wordt bij Hartung gezorgd door het management. Ondanks de omvang van het bedrijf kennen de managers alle medewerkers persoonlijk – net zoals dat in een goed samenhangende familie ook het geval is.

Het feit dat we er bij Hartung alles aan doen om als een harmonische, intacte en volledige ‘familie’ te werk te gaan, zorgt er ook voor dat we op de huidige dynamische en felbevochten markt samen heel wat kunnen bereiken. Het doet ons plezier om aan de huidige en toekomstige klanten en collega’s het volgende te kunnen zeggen:
Met ons heeft u goede kaarten in handen!