Geschiedenis

Hoe begon alles en welke belangrijke mijlpalen zijn er in de geschiedenis van onze firma, nu dertig jaar oud? We zijn bijzonder dankbaar voor de groei, die we tot nu mochten beleven en we zijn ons ervan bewust, dat elke medewerker, elke klant en elke andere zakelijke partner een belangrijk deel daarvan heeft bijgedragen. Wij geloven, dat men als men goed naar het verleden kijkt ook veel over de toekomst te weten kan komen. Zo zijn we er zeker van, dat wij nu al de fundamenten voor later succes gelegd hebben en we verheugen ons op alle dingen, die nog voor ons liggen en die op een bepaald moment als een deel van ons verleden eeuwig in onze bedrijfsgeschiedenis verankerd zullen zijn. Veel kunt u op deze bladzijde nalezen, maar eerst nemen we u mee op een reis door de actuele geschiedenis van ons bedrijf en kunt u zien, hoe wij tot de onderneming geworden zijn, die wij op dit moment zijn.

1986

Het begon allemaal met het eiland Sylt: Klaus en Marlen Hartung richtten in Neumünster de Hartung Edition GmbH & Co. KG op.
meer details

1987

In eerste instantie waren de kaarten van Hartung enkel in het noorden van Duitsland beschikbaar.
meer details

1988

Hartung groeit. In dit jaar breidde het assortiment uit en dus ook het bedrijf zelf.
meer details

1989-1990

Na het eerste succes werd het assortiment uitgebreid met envelopkaarten in twee verschillende formaten en rollen geschenkpapier.
meer details

1991-1999

Slechts vijf jaar na de oprichting van Hartung werd er in 1991 opnieuw verhuisd.
meer details

2000-2002

Het nieuwe millennium begon met een verdere aanzienlijke uitbreiding van ons assortiment.
meer details

2003-2004

Doordat de stichter Klaus Hartung ziek werd, ging het management 17 jaar na de oprichting van de onderneming over naar de volgende generatie.
meer details

2005-2008

Frankrijk was als volgende aan de beurt, waar we sindsdien een groothandelsfirma beleveren.
meer details

2009

Een nieuw jasje voor ons merk – onze marketingafdeling zou het hier over een ‘relaunch van het corporate design’ hebben – zorgde voor een frisse wind.
meer details

2010

Na meer dan 20 jaar succes en een gestage groei met mooie, emotionele producten zagen we ons genoodzaakt om ook van locatie te veranderen.
meer details

2011

25 jaar Hartung – Reden om te feesten!
meer details

2012-2014

Hartung groeit uit tot een trainingorganisatie: sinds augustus 2014 leiden wij een beginnende vakman voor de magazijnlogistiek..
meer details

2015

Hartung is het jaar goed gestart.
meer details

2016

Hoera – wij vieren onze 30ste verjaardag!
meer details

2019

De eerste steen ...
meer details

2019

Freudenbote (blijde boodschap)
meer details